Начало Светът Москва няма завишени очаквания от срещата Путин – Байдън

Москва няма завишени очаквания от срещата Путин – Байдън

147
0

Москва няма завишени очаквания от предстоящата на 16 юни в Женева среща между президентите на Русия и на Съединените щати Владимир Путин и Джо Байдън. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров.  

По време на участието си в международния форум „Примаковски четения“, посветен на покойния бивш премиер и външен министър Евгений Примаков, Лавров посочи, че не очаква пробив в руско-американските отношения. В същото време той подчерта важността на преговорите между президентите Путин и Байдън. 

„Разговорът между двамата лидери на водещите ядрени държави безспорно е важен сам по себе си и ние всячески подкрепяме тази нагласа на американските колеги. Ясно е, че нормализацията на руско-американските отношения е възможна изключително при спазването на принципите на равноправието, взаимното уважение и ненамесата във вътрешните работи един на друг“.  

Очаква се на преговорите в Женева Владимир Путин и Джо Байдън да обсъдят стратегическата стабилност, киберсигурността и регионалните конфликти. 

Радио Хоризонт;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук