Начало образование.бг Пловдив помага на Враца за въвеждане на Монтесори педагогиката

Пловдив помага на Враца за въвеждане на Монтесори педагогиката

293
0

Над 50 директори на училища и детски градини и учители от Враца бяха в града под тепетата, за да обменят опит в образователната сфера със свои колеги и представители на Община Пловдив. В рамките на три дни те са посетили ЕГ „Иван Вазов“, ОУ „Екзарх Антим Първи“ и няколко детски градини. Водещи теми на срещите са били дигитализацията на училищата и въвеждането на Монтесори педагогиката. Преди две години Община Враца получи подкрепа от Община Пловдив при въвеждането на Монтесори и те вече имат шест общински детски градини, които работят по метода.

Пловдив помага на Враца за въвеждане на Монтесори педагогикатаНовиниИнформация

Зам.-кметът Стефан Стоянов направи презентация на Общинската образователна програма на Пловдив. Сред акцентите са били сериозният напредък в процеса по дигитализация в училищата и въвеждането на облачни технологии, както и програмите за модернизация на учебната база. И през 2021 г. Община Пловдив заделя средства за закупуване на съвременни технологични средства и специализирано оборудване на кабинети по природни науки и СТЕМ програми.

Пловдив помага на Враца за въвеждане на Монтесори педагогикатаНовиниИнформация

Зам.-кметът Стоянов съобщи още, че в общинската образователна програма сериозно се набляга на физическата среда като се инвестират средства за изграждане или ремонт на спортни площадки и облагородяване на дворните пространства в училищата и детските градини.

Пловдив помага на Враца за въвеждане на Монтесори педагогикатаНовиниИнформация

В срещите взеха участие още началникът на отдел „Образование“ към Община Пловдив Донка Щилянова, началникът на РУО – Враца Галина Евденова и зам.-кметът по хуманитарни дейности към Община Враца Петя Долапчиева. 

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук