Начало Uncategorized Съветниците отказаха допълнителни 1,7 млн. лв за районните кметства

Съветниците отказаха допълнителни 1,7 млн. лв за районните кметства

164
0

Пловдивските общински съветници отхвърлиха предложението на администрацията за отпускане на допълнителни 1,7 млн лв на районните кметства за благоустрояване на градската среда, тротоари и вътрешноквартални улици. 

След повторно гласуване, поискано от председателя на ОбС Александър Държиков, за парите на районните кметове гласуваха само 17 съветника от ГЕРБ, 7 бяха против, а 19 се въздържаха. 

До ситуацията се стигна след като преди това почти всички предложения, направени от лидера на групата на ГЕРБ Йордан Илиев бяха приети. Те предвиждаха освен разпределението на средствата по райони, а именно за Западен – 150 хиляди лева, за Централен 380 хиляди, по 350 хиляди съответно за Южен и Тракия за Северен 210 хиляди лв, още и за ремонт на покрива на сградата на Ансамбъл „Тракия“ 88 хиляди и 500лв. 

С отхвърлянето на цялото предложение съветниците отказаха допълнителни средства за ремонт на ДГ „Буратино“ на стойност близо 12 хиляди лв. Предложението на Йордан Иванов от ДБ срещна подкрепата на ОбС, но с последвалото окончателно гласуване беше отхвърлено. 

Заместник кметът Величко Родопски подчерта, че поисканите от кметовете средства са необходими, за да не спират спешните ремонти. Той подчерта, че изпълнението на неданъчните приходи в хазната е едва 30 процента от заложеното.

Радио Пловдив;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук