Начало образование.бг Занимателна ваканция за деца от утре в библиотеката на Димитровград

Занимателна ваканция за деца от утре в библиотеката на Димитровград

38
0

Занимателна ваканция за ученици от I и II клас започва от утре в Градска библиотека „Пеньо Пенев“, съобщиха от кметството в Димитровград.

Пилотният проект ще продължи до 31 август, Целта е да се затвърди наученото от децата по част от учебните предмети и да им помогне с усвояването на нови знания през лятната ваканция, като се следва политиката на библиотеката за насърчаване на четенето и грамотността.

Всеки ден от 9.30 ч. до 11.30 ч. в библиотеката педагози ще водят занятията с малките димитровградчани и гости на града.

В понеделник ще се провеждат занятия по български и литература „В света на думите“, а във вторник – „Занимателна математика“.

Сряда е ден за „English is fun“, в който децата ще учат по забавен начин английски.

В четвъртък ги очакват „Приключения с Финч и Бий“ в забавните уроци по програмиране и роботика.  

Петък също ще е забавен с работилницата „Art attack“. В нея децата ще творят и изработват  интересни и полезни неща от рециклирани материали.

„Докато текат летните занимания, ще се търси обратна връзка от участниците и техните родители за степента на удовлетвореност. Резултатите от заниманията с децата ще бъдат анализирани и  взети предвид при планиране на дейности по реализиране на стратегията на библиотеката за провокиране и стимулиране на интереса на подрастващите към четенето, книгата и грамотността“, коментираха организаторите.

Делян Аврамов – marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук