Начало География.бг Традиция: Мотокросът край Горски извор отново събра стотици любители на спорта

Традиция: Мотокросът край Горски извор отново събра стотици любители на спорта

220
0

110 състезатели участваха в традиционния зрелищен турнир по мотокрос, който се организира ежегодно край димитровградското село Горски извор пред очите на стотици любители на спорта.

Участие взеха най-добрите състезатели от цяла България. Пистата, на която се надпреварваха, е една от най-добрите в страната и привлича класни мотористи дори и от чужбина. Повече от четири часа владеещите до съвършенство управлението на двуколесните машини се надпреварваха в 7 класа: до 50 кубика, до 65 кубика, до 85 кубика, МХ2 (250 куб.) и МХ1 (450 куб.), както и МХ (за състезатели до 45 г.) и МХ Сеньори (за състезатели над 45 г.), за които спомоществовател на наградния фонд ​е кандидатът за народен представител Стефан Димитров.

Традиция: Мотокросът край Горски извор отново събра стотици любители на спортаНовиниИнформация

„В област Хасково спортът има традиции. И мотокросът е един от примерите за това. Щастлив съм, че има хора, които съхраняват тези традиции, въпреки трудностите, пред които са изправени и за мен е удоволствие да ги подкрепя“,  коментира Димитров. ​Той сподели още, че спортът е една от сферите, които трябва да бъдат подпомагани и подкрепяни от държавата задължително. Неговата значимост, тъй като обхваща различни области на обществото, носи в себе социално и културно измерение,защото представлява практика, забавление и дори начин на живот за много хора.

Традиция: Мотокросът край Горски извор отново събра стотици любители на спортаНовиниИнформация

На първо място в клас МХ бе отличен ​Атанас Атанасов от Хасково, следван от Григор Царев от София и Николай Колев от Троян. Призовото място в МХ Сеньори бе присъдено на Кадир Масар Хасково . Негови подгласници станаха Янко Зоков от Карлово. и ​Антон Найденов от Асеновград. Те изказаха своите благодарности към организаторите и спонсора и не скриха задоволството си от възможността да се изявят на професионално ниво. 

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук