Начало География.бг Работна среща обсъжда мерки срещу бракониерството в Смолян

Работна среща обсъжда мерки срещу бракониерството в Смолян

166
0
Wild brown bear (Ursus arctos)

Директори на институциите в Смолян, имащи отношение към опазване живота и здравето на животните, се събират на работна среща, за да обсъдят засилване на контрола върху бракониерството и да набележат мерки за опазване на защитения вид мечки в района.

Повод за срещата е спасяването на три мечета в рамките на броени дни в областта.

Още след първия случай на намерено мече смолянската екоинспекция е изпратила писма на Регионална дирекция по горите – Смолян и Южноцентрално държавно предприятие за проверка на районите и за засилване на контрола по Закона за лова и опазване на дивеча и проверка на издадените разрешителни за лов. В резултат на това и преглед на записите от камерите, разположени в близост до местата, където са открити мечетата, не са установени обстоятелства, от които да се направи извод за бракониерство.

С цел цялостно решение на проблема, включително и поради зачестилите щети и среща на мечки с хора, днес ще се проведе работна среща между директорите на отговорните институции. Ще бъдат набелязани решения за засилен контрол върху бракониерството, мерки за опазване на защитения вид, както и оптимизиране на съвместната работа при нанесени щети от мечки върху селскостопанското имущество.

Радио Пловдив;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук