Начало образование.бг Атрактивни и поучителни занимания за децата подготвят в Белоградчик

Атрактивни и поучителни занимания за децата подготвят в Белоградчик

175
0

От 1 юли Центърът за обществена подкрепа в Белоградчик организира лятна работа за желаещите деца от града. В продължение на две седмици те ще се занимават по интереси– рисуване, пирографиране, изработване на сапуни, декупаж. Тези дейности децата ще извършват под ръководството на трудотерапевтите от Центъра. Заедно с това ще имат възможност да спортуват в един от дните. Това ще се случи на спортните площадки на НУ „Васил Левски“. Плануван е и поход до телевизионната кула. Но най–атрактивното предложение е издигането с балон. Атракцията е предвидена за 4 юли, неделя, от 06:00 часа. Специално за това родителите, които желаят децата им да се насладят на екстремното преживяване, ще трябва да ги придружат до мястото на издигането. Разбира се, с тях ще са и специалистите от ЦОП.

В деня под наслов „Да опазим чист и красив родния край“ малчуганите ще почистят и облагородят емблематични места в града. А изработените от тях пирографирани табели с надпис „Пазите природата чиста“, ще поставят на почистените терени. По време на летните занимания децата ще се запознаят и с историята на родния край като са предвидени посещения и беседи до паметниците на пол. Стефан Илиев, Димитър Списаревски и на загиналите във войните офицери и войници. Заниманията ще завършат с беседа за безопасна ваканция. Предвидена е и изложба с изработените материали и фото изложба, която да отрази процеса на работата на децата и техните най–интересни моменти.

На най–активните участници в лятната работа ще бъдат връчени грамоти. Всички занимания ще започват от 10:00 часа и ще са с продължителност два часа. Вече върви кампания по училищата за популяризиране на дейностите и записване на желаещите деца. Това ще става с декларация на родителите, в която да заявят съгласието си децата им да участват в дейностите под ръководството на служителите в Центъра.

Иванка Петрова – bnr.bg; rodbg


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук