Начало Новини.бг Протестиращи спряха движението при село Обручище

Протестиращи спряха движението при село Обручище

146
0

Пътят Гълъбово- Мъдрец вече е отворен за движение, след като рано тази сутрин жители на гълъбовското село Обручище блокираха отсечката в знак на протест заради лошото й състояние. По пътя преминават работници от рудниците на „Мини Марица-изток“ и ТЕЦ „Контур Глобал Марица Изток 3″. 

Точно в 6 тази сутрин около 50 жители на Обручище и съседните села Медникарово, Мъдрец и Искрица спряха движението по важния път, по която дневно преминават над 2000 работници и над 1200 превозни средства. Протестиращите преминават непрекъснато по пешеходната пътека пред здравната служба в селото, като пропускат единствено линейки и спешни случаи. Протестът им ще продължи до 8 часа днес. 

Утре се събират отново със закана да спрат движението от 6 до 9 часа, а ако не се стигне до някакво развитие по исканията им в петък са готови да затворят пътя безсрочно.

„Вчера се появиха представители на областно пътно управление, дори и техника имаше, но разбрахме, че ще се ремонтира само пътя до надлеза. Но трябва да кажем, че няма да се махнем от пътя, че нямаме ясно подписан протокол с Областно пътно управление, че пътя ще бъде ремонтиран до село Мъдрец“, каза председателят на Инициативния комитет на протестиращите в Обручище инж. Тенчо Кайряков. 

Засега няма напрежение между протестиращи и изчакващи. Според хората от селото автобусите с работници в мините са били прекарани по  нерегламентирани горски пътища, за да заобиколят блокадата.

„Преди минути един от пътуващите пукна гума, това е ежедневие при нас. Изкривяват се джанти, проблеми с окачвания, безкрайни ремонти на автомобилите. Не може да продължава това, а преминават хиляди автомобили, стотици автобуси“, разказаха протестиращи. Те наредиха и своеобразна изложба с пукнати гуми и сменени аварирали части от автомобили, заради дупките по отсечката.

Радио Стара Загора;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук