Начало География.бг Миденият уикенд започна, островът организира „Ден на чистото море“

Миденият уикенд започна, островът организира „Ден на чистото море“

225
0

Миди на тенекия за гостите и почистване на морето предстои в неделя на остров „Св. Анастасия“. Събитията са част мидения уикенд, който започва днес в Бургас. Той е част от тематичните летни уикенди, които организират Община Бургас и партньори. В него са включени множество културни събития – концерти, представления, изложби. В много заведения акцент в менюто ще са мидите, които са част от бургаската кулинарна традиция.

Специален акцент в програмата са събитията на остров „Св. Анастасия“. Единственият обитаем остров в Черно море организира „Ден на чистото море“ тази неделя и очаква над 600 гости през целия ден. Водолазите от клуб „Приятели на морето“ – Бургас ще почистят морското дъно около „Св. Анастасия“, съобщи управителят му Павлин Димитров:

„Гостите, които стъпят на острова в 10.30 ч. ще могат да видят водолазите и какво са открили в морето. С всяка следваща година все по – малко са отпадъците, които се намират. Надяваме се, водолазите да успеят и да извадят миди от естествената островна ферма, ако няма ще осигурим други, за да направим миди на тенекия за нашите гости. Предвидили сме в менюто на ресторанта да има и „миди по бургаски“

Гостите на острова ще може да се опита и специалната островна билкова бира „Биле“, домашно приготвена медена лимонада със свежи ментови листа, както и вкусотиите на ресторант „100 години назад“.Първите посетители ще се отдадат и на горещи музикални емоции с бургаската група „Горещ пясък“.

На 20 юни / неделя/ общинският кораб „Анастасия” ще направи 5 курса от Магазия 1 към острова, необходимо е предварително записване.

Радио Бургас;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук