Начало Новини.бг Министър Асен Василев разпореди одит на Агенцията за държавна финансова инспекция

Министър Асен Василев разпореди одит на Агенцията за държавна финансова инспекция

147
0

Министърът на финансите Асен Василев разпореди одит на дейността на Агенцията за държавна финансова инспекция, съобщиха от ресорното министерство. Оттам допълват, че директорът на агенцията Георги Начев е представил болничен лист до 17 юни, но не може да бъде открит на адресната си регистрация.

Назначеният одит в Агенцията за държавна финансова инспекция е и заради сигнали за нарушения в дейността ѝ, включително при предоставянето на имот в курорта „Албена“ за стопанисване от сдружение с нестопанска цел. Това е Асоциацията на експертите по финансов контрол в България, което е регистрирано август миналата година.

Друга причина за назначената проверка е започването на обществени поръчки за ремонт на почивната база, след предоставянето ѝ на асоциацията.

Още едно обстоятелство, наложило назначената от Асен Василев проверка, е невъзможността да се открие настоящия ръководител на агенцията Георги Начев.

„Повече от едномесечното отсъствие на директора на агенцията в момент, когато от инспекцията се очаква да извърши проверки в ключови държавни институции и предприятия в енергетиката, здравеопазването, строителството, Българската банка за развитие и други структури силно възпрепятства работата на Министерството на финансите и изпълнението на възложените финансови инспекции“, пише още в съобщението на финансовото министерство.

Агенцията за държавна финансова инспекция е една от институциите, отговорни за контрола на обществените поръчки у нас.

БНР;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук