Начало Новини.бг Продължава протестът на жителите на Обручище заради лошите пътища

Продължава протестът на жителите на Обручище заради лошите пътища

170
0

За втори пореден ден жители на гълъбовското село Обручище излязоха на протест с искане за ремонт на пътя от Гълъбово до с.Мъдрец. В 6 часа те отново блокираха движението по отсечката в района на здравната служба в селото. От Агенция „Пътна инфраструктура“ обявиха, че ще направят частично изкърпване на компрометираните участъци, но протестиращите настояват за цялостен ремонт. 

От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че е необходимо изготвянето на технически проект, съобразен с интензивния трафик преди да се започне ремонт. Средства за това няма и ще се търсят по европейските програми.

Междувременно ще започне изкърпване на най-проблемните участъци. Това трябва да стане до средата на юли. За целта са отделени 136 хил. лв. Жителите на Обручище обаче не вярват на обещания. Тази сутрин двама от протестиращите – Валентин Господинов и Николай Дяков, избраха да изразят своето недовлоство от състоянието на пътя, облечени с халати.

Блокадата ще остане до 9 часа, а за петък недоволните в Обручище са обявили, че протестът е безсрочен. По третокласния път ежедневно пътуват над 2000 работници в рудниците на „Мини Марица-изток“ и  ТЕЦ „Контур Глобал Марица Изток 3″. 

Радио Стара Загора;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук