Начало Култура.бг Братя Аргирови ще са в журито на „Бургас и морето“

Братя Аргирови ще са в журито на „Бургас и морето“

343
0

Светослав и Благовест от любимия български дует братя Аргирови ще са част от журито, което заедно с гласовете на публиката, ще определи песните победители на тазгодишния Национален песенен конкурс „Бургас и морето 2021“, известен още като „Малкият Орфей“.

Братя Аргирови също така ще зарадват публиката със специален рецитал на 31 юли, когато в Летния театър на морския град ще се състожи вълнуващата конкурсна вечер.

В журито на конкурса влизат още журналистът Кирил Вълчев, диригентът Цанислав Петков и музикантът Дани Милев.

Атанас Стоянов, познат още като Наско – водещият на „Любими песни за любими хора“ по БГ Радио, се включва не само като представител на журито, но и като водещ на музикалното събитие. На честотите на БГ Радио слушателите ще имат възможността да се запознаят с авторските екипи на песните и да разберат любопитни подробности по създаването на всяка една от тях.

Конкурсът ще има и втори водещ – Драгомир Драганов. Драго е приятел на „Бургас и морето“ и се заема с написването на интересен сценарий, който да представи по най-добрия начин музиката на участниците.

А кои са песните финалисти? Имената на изпълнителите? Авторите, създали музиката, текста и аранжимента? Всичко това ще бъде обявено на 21 юни.

Информация, свързана с всеки етап от подготовката на събитието, ще може да се проследи във фейсбук страницата Фестивал „Бургас и морето“.

desant.net; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук