Начало наука.бг Наш автор получи международно отличие за борба с коронавируса

Наш автор получи международно отличие за борба с коронавируса

257
0

Морският офицер и дългогодишен преподавател във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” – Варна, капитан I ранг о.р., проф. д.пс.н. Илия Петров Пеев, отпразнува своя 73-и рожден ден (той е роден на 13 юни 1948 г. в китното борческо брациговско село Жребичко) заедно със съпругата си – учителката Йорданка Радева Пеева, сред почетна научна аудитория – Управтелния съвет на учредената преди две години във Варна Българска асоциация на професорите емеритус (БАПЕ) с председател професор д-р Димитър Ненов, д.м.н.

Наш автор получи международно отличие за борба с коронавируса

Незабравим момент от вълнуващото тържество беше удостояването на дългогодишния преподавател и изследовател проф. Илия Пеев, пръв и единствен за сега доктор на психологическите науки в областта на морското образоване, военноморските сили и търговското корабоплаване в Република България, с високи почетни отличия на Руската федерация.

След вълнуващото слово на московския академик Юрий Иванович Васюков, което очерта известните и високо ценени в Русия научни приноси на проф. Илия Пеев в областта на морската наука, психологията, психотерапията, културологията и геополитиката, на рожденика бяха връчени два медала на Руската Федерация: Медал „75 години от Великата победа“ и Медал „За борба с коронавируса“.

Високите почетни награди проф. д.пс.н. Илия Пеев заслужи с десетки публикации в руски реномирани научни издания, популярни медии, международни научни форуми.

Българската общественост е запозната с неговите остри публикации за защита на моряците в условията на пандемията COVID-19 (част от които са публикувани и в „Десант“) и участието на професора в международни конгреси и симпозиуми.

На IX Световен конгрес по психотерапия 24-29 юни 2020 г., проведен онлайн в Москва и Санкт-Петербург, професор д.пс.н. Илия Пеев представи своите оригинални и уникални научни изследвания в доклада: „Пандемията COVID-19 като екзистенциална тревога и вик на душата от загубата на всички котви, свързващи ни с външния свят (интроспекция в нарушението на поведението при коронавируса чрез изобразителното изкуство и позитивната динамична психотерапия).“

Проф. д.пс.н. Илия Пеев е удостоен със званието „Почетен професор” на Института по позитивна динамическа психотерапия в Санкт-Петербург през 2017 г. Той е член и на Съвета на Директорите на Международната асоциация „Позитивна динамическа психотерапия” и член на Научния съвет на АНО ДПО „Петербургска школа по психотерапия и психология на отношенията”.

Като наш уважаван автор, редакционният екип на „Десант“ честити отличията на проф. Илия Пеев и му пожелаваме здраве и още много успехи на научното поприще.

desant.net; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук