Начало Новини.бг Откриха отломките на падналия МиГ-29, черната кутия я няма

Откриха отломките на падналия МиГ-29, черната кутия я няма

188
0

Вече е установено мястото на катастрофата с МиГ-29 край Шабла. Изтребителят се е разбил на 10 морски мили от брега.

„При това раздробяване на самолета черната кутия може да е в тинята или под отломките. Трудно е и не мога да кажа, че процентът е висок, но ние работим“, каза пред bTV капитан I ранг Камен Кукуров, началник на щаба на ВМС.

Той разясни и какви части от самолета са намерени – открит е единият колесник, двигател и още части, които са се разбили на много парчета, разпръснати по дъното. Търсенето се извършва с дистанционни подводни апарати. Районът на катастрофата, където са намерени отломките, ще бъде картографиран.

По-големите части ще се изследват, за да се провери там ли е черната кутия, но тези, които не са нужни на разследването, няма да се вадят, обясни Кукуров. Той призова да не се пишат конспиративни теории в интернет за трагедията, в която загина майор Валентин Терзиев и обясни, че нито ще се спре да се лети, плава или гмурка.

„Всеки от нас знае какви са рисковете, каза още началникът на щаба на ВМС. По данни на флота в следващите дни се очаква влошаване на времето в района“, заяви още Кукуров.

Монитор;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук