Начало Спорт.бг Призови места за българин на Световната купа по конен спорт

Призови места за българин на Световната купа по конен спорт

176
0

Завършиха изпитанията от първия ден на Световната купа по конен спорт – прескачане на препятствия, която стартира с рекорден награден фонд от 139 600 евро. 180 ездачи и 252 коня вземат участие в силната конкуренция на представители от 11 държави. Надпреварите са разделени в индивидуална и отборна дисциплини – Купа на нациите. Световната купа – Три звезди CSIO е част от Longines сериите на Европейската федерация по конен спорт.

В първото за днес изпитание – 5-годишни коне (височина на препятствията 110 см) за приз MOEMAX победата спечели Норберт Шуман от Румъния с кон Кросфайр. От българските ездачи с най-предно класиране завърши Ивелин Вълев с кон Картего – на шесто място.

В изпитание №2 – 6/7 годишни коне (височина на препятствията 125/ 130 см ) за приз MOEMAX категорична победа на Ивайло Бонев (България) с кон Да Винчи, който завърши без наказателна точка.

В следващата дисциплина – „Златен Тур“ с височина на препятствията от 130 см за приз Volkswagen първото място спечели Таха Йедикарес (Турция) с кон Атлет. Ивайло Бонев с Куентин завърши на 4-то място в надпреварата.

В „Диамантен тур“, който е квалификация за Grand Prix за приз ЦУМ с височина на препятствията 145 см Андреа Вентурини от Италия беше безупречен и заслужено се поздрави с първото място.  Ивайло Бонев записа още едно призово класиране от българите, този път с кон Денденс ВДЛ, като се класира на четвъртата позиция.

В състезанието за деца (12-14 годишни) първото място заслужи унгарката Шухай Родриго с Чако Бой. Даная Велинова от родните ни млади таланти е 9-та.

Последното изпитание за днес беше “ Сребърен тур“ с височина на препятствията от 120 см и за приз MARSTALL. 72 състезатели взеха участие в него, като най-добре се представи Дуру Ерсой от Турция с Елуна. От българите Кристияна Атанасова с Лорина- Астория завърши на 4-то място в крайното подреждане.

В петък дисциплините стартират в 08:00 сутринта и ще продължат до 19:00 часа, като достъпът за зрители до конна база “ Ген.Крум Лекарски“ в Божурище е свободен . Световната купа по прескачане на препятствия продължава в събота и неделя.

bnr.bg; rodbg


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук