Начало закон и ред Почерня от полиция до Централна гара в Пловдив! Какво се случва СНИМКИ

Почерня от полиция до Централна гара в Пловдив! Какво се случва СНИМКИ

210
0

Полицейски сирени и вой на линейка стресираха пловдивчани в неделната сутрин. Малко след 09.30 часа униформени спряха на бул. „Христо Ботев“ и слязоха от патрулката. С бърза крачка стигнаха до една от пейките по „алеята на любовта“. Там ги чакаше пловдивчанин, подал сигнал на тел. 112. 

Почерня от полиция до Централна гара в Пловдив! Какво се случва СНИМКИНовиниИнформация
Почерня от полиция до Централна гара в Пловдив! Какво се случва СНИМКИНовиниИнформация

Причината – мъртвопиян и неадекватен мъж от ромски произход, който притеснява минувачи. Полицаите го наобиколиха и поискаха документите му за самоличност, но той не можеше да си отвори очите, а подобието на думи, които излизаха от устата му, бяха неразбираеми. 

Стана ясно, че не носи лична карта. Последва въпрос за трите му имена и егн, за да се направи справка, но и тук униформените удариха на камък. Медици чакаха знак да поемат неадекватния мъж, който се бе размекнал на пейката. 


Странният разпит събра погледите на случайни минувачи. След няколко минути мъртвопияният бе качен в линейката. 

При вида на полицаи няколко души от ромски произход, явно негова компания, се отдалечиха с бързи крачки и се изпариха в уличките до Централна гара. 

Пловдивчани така и не разбраха какво се случва, велосипедист пък измрънка „Аман от надрусани!, докато си въртеше педалите по велоалеята и преминаваше през полицейската засада. 

Тони Михайлов – marica.bg; rodbg


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук