Начало Uncategorized 6-годишната Божидара стана модна кралица СНИМКИ

6-годишната Божидара стана модна кралица СНИМКИ

263
0

Да сложиш корона на световна красавица още на 6 години е повече от хубава приказка. Героинята в нея е Божидара Христева от Асеновград, която стана Малката Мис Галакси на тазгодишния конкурс в Дубай.

Това не е първата награда за фотогеничната принцеса, която вече има завидно самочувствие. Успехът й обаче за пореден път потвърждава красотата на българските деца. „Марица“ се срещна с малката госпожица и семейството й, за да разкажем повече за нейните таланти и интереси.

За малката Божидара пътят към модния подиум в Дубай тръгва от рубрика, в която се публикуват снимки на деца. Става въпрос за списание за бременност и майчинство, което нейната майка Мария и леля й Петя започват да купуват. Решили да изпратят фото на двегодишната тогава чаровница. Били учудени, когато от списанието се свързали с тях с предложение Божидара да се снима в реклама.

6-годишната Божидара стана модна кралица СНИМКИНовиниИнформация

Въпреки че по онова време никой не развивал планове за бъдещи изяви на модната сцена, непосредствено след участието си малкото момиче се качва и на токчета. Това било по желание на главната редакторка на списание „Pregnancy Diary” за снимка на корицата, разказват майката и лелята на детето. Според семейството успехът му тръгва именно от тази изява. Главна заслуга за предстоящата кариера на Божидара обаче има лелята Петя, тъй като тя проявява инициатива да изпрати снимките в списанието.  

След приключението с токчетата следва фотосесия с диня, а после и конкурси за красота

Още 3-годишна Божидара печели Мини Мис Асеновград, а година по-късно във Варна се сдобива и с титлата Мини Мис България. Канят я за лице на бижута и на участия в ревюта в София, а близките й не се поколебават да приемат. „Правим го, за да се развива“, обясняват те. Майката на малката моделка е категорична, че никой не я кара насила за нищо.  

Най-големият успех след короната от националния конкурс за красота обаче е признанието, с което малката Божидара се сдобива съвсем наскоро в Дубай. Тя е коронована като Мини Мис Галакси. Там преборва конкуренцията в най-малката възрастова група на конкурса – от 5 до 7 години.

Не носи грим и разчита единствено на естественото си детско излъчване.

Сред най-големите й съпернички в надпреварата са момиченца от Русия, Украйна и Северна Македония, но Божидара веднага печели сърцата на журито. Когато трябва да излезе на сцената, за да се представи официално, стъпва по подиума с такъв ентусиазъм, че човекът, който трябва да я заведе до там, едва я настига, смеят се майка й и леля й.  

Въпреки, че Божидара сама казва, че

короната тежи много и все още не може да я слага,

тъй като е голяма за детската й главица, международната победа носи много възможности на невръстната чаровница. Една от тях е участието в телевизионната реклама, която заснема за наша банка. Малката моделка е избрана и за лице на фешън канал. Предстои и тепърва да я гледаме в сериали на малкия екран. 

„Влиза уверено навсякъде и печели симпатиите на всички за отрицателно време“, коментира нейната леля пред „Марица“. В семейството й са учудени, че прави всичко на сцената с лекота, без да е вземала каквито и да е уроци как да се държи като модел.

Майка й пък разказва, че когато са в Дубай и вървят репетициите за конкурса, всички деца са заедно с родителите си, но Божидара, която е и най-малката участничка там, гони своите близки от залата. Като родител тя не се сърди, а приема професионалното отношение на дъщеря й към ангажиментите с усмивка. Радва се, че за разлика от повечето малчугани днес, Божидара проявява завидна самостоятелност.

Конкурсът допринася и в образователно отношение за развитието на Божидара. Благодарение на международното си участие детето вече знае да се представя на английски. Малката се е научила да помоли учтиво в магазини и ресторанти за вода или нещо за хапване, въпреки че яденето съвсем не е сред любимите й увлечения. Дори рафтовете с шоколади не успяват да я съблазнят, споделят близките на детето.

Иначе в ежедневието си малката асеновградчанка е много общителна и енергична.

Обича да танцува, да играе с приятелите си, а също така и рисува

Най-много обаче се захласва пред огледалото. Тя никога няма против да се преоблича с нови тоалети. Подбира и съчетава дрехите, но откровено предпочита роклите. Това е естествено, тъй като заявява, че когато порасне, иска да стане принцеса.

Бъдещите планове за „кариерно развитие“ обаче не пречат на желанието на малката да учи. Тя знае азбуката, а вече може и да чете. С лекота наизустява стихотворения, гордеят се в семейството й. Дядо й Стефан, който много я глези, все пак иска тя да стане лекарка някой ден. Двамата с баба й Жани се радват на всички успехи на внучката си и чакат с нетърпение следващите й изяви. Двамата Стефановци, нейните брат и братовчед, също се отнасят с нея като с принцеса и винаги са насреща да я защитават, ако се наложи.  

Единствено пред приятелите си Божидара се притеснява да разказва свободно за своите занимания и постижения. Може би неосъзнато усеща, че това може да предизвика завист у другите и затова е решила да не се хвали пред тях. Нейният приятел Джорджи обаче стои винаги зад нея и я подкрепя дори когато е чак в Дубай. „Но с него не сме гаджета“, веднага бърза да уточни малката Божидара.

Живка Гецова – marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук