Начало Новини.бг Откриха нови находки от разбилия се МиГ-29, има надежда и за черната...

Откриха нови находки от разбилия се МиГ-29, има надежда и за черната кутия

279
0

Има надежда да бъде открита „черната кутия“ на падналия в морето край Шабла изтребител МиГ-29. Това каза военният министър в служебния кабинет Георги Панайотов пред журналисти.

Имаме нови находки, те са открити, локализирани. Обнадеждени сме, смятаме, че имаме възможност, има надежда да открием „черната кутия“, каза Панайотов, след като с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов присъстваха на тържественото освещаване на реновирания Операционен център на Военномедицинската академия.

На въпрос за евентуален проблем с престоя на уреда под водата, служебният министър на отбраната каза, че „черната кутия“ първо трябва да бъде открита и извадена от дълбочина от над 70 метра, да бъде разгледана и тогава ще стане ясно това. Попитан за новите находки, министърът посочи, че става въпрос за части – по думите му всякакви, основно малки.

Изтребителят МиГ-29, пилотиран от майор Валентин Терзиев от авиобаза „Граф Игнатиево“ се разби в Черно море край Шабла на 9 юни малко след полунощ. По време на издирвателната операция стана ясно, че летецът не е успял да катапултира и е загинал. Военно-окръжната прокуратура в Сливен разследва причините за трагедията.

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук