Начало Вяра.бг С празнична програма отбелязват Деня на Ямбол

С празнична програма отбелязват Деня на Ямбол

164
0

На големия християнски празник Свети дух се отбелязва Денят на Ямбол. Учениците няма да са на училище, а от общината са подготвили богата програма.

Празничният понеделник започва със Света литургия в най-старата ямболска църква „Света Троица“. Непосредствено след ритуала по издигане на знамената и словото на кмета Валентин Ревански, започва тържествената сесия на Общински съвет – Ямбол, на която ще бъдат връчени наградите за Деня на Ямбол. Тази година Почетни граждани на Ямбол ще станат състезателката по борба Станка Златева и на поета Тенко Тенев, Наградата на Ямбол е за математическата гимназия „Атанас Радев“. 

Пред читалище „Пробуда“ в квартал „Каргон“ ще се състои традиционният народен събор „Света Троица“ с богата фолклорна програма и раздаване на курбан за здраве и плодородие. 

Ежегодната изложба „Светлината“, организирана от художествената галерия „Жорж Папазов“, ще бъде открита в центъра на града.
В празничния ден паркирането в „Синята зона“ ще бъде безплатно, за да се осигури по-лесен достъп на гражданите до събитията в централната част на града. Празничните прояви ще продължат до 26 юни. 

Радио Бургас;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук