Начало Вяра.бг Чудотворните мощи на Свети Ефрем Нови пристигат в Бургас

Чудотворните мощи на Свети Ефрем Нови пристигат в Бургас

198
0

Чудотворните мощи на Свети Ефрем Нови пристигат в Бургас. Св. Ефрем е наричан и „светецът- светкавица“, заради това, че бързо откликва на молитвите на хората. Свети Ефрем е загинал мъченически през 1426 година, но мощите му са открити едва през 1950- та. Оттогава се случват изключително много чудеса в Гърция, в Румъния, Русия, Сърбия, където светецът е популярен. Помага на онкологично страдащи, за психични проблеми, двигателни, очни болести, парични проблеми, имотни несгоди, вкарва немалко хора в пътя на вярата. Особена помощ оказва на малки деца и възрастни хора.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий, иконата с чудотворните мощи на Св. Ефрем Нови ще бъде посрещната на 25- ти юни в 9.00 часа в храм „Св. Иван Рилски“ в Бургас. Светинята ще остане на 25 и 26 юни в храма за поклонение на християните. В събота (26- ти юни) от 18 часа в църквата ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение.

От 19 часа, в Културен дом НХК в Бургас (пл. Тройката) ще бъде прожектиран и филма за Св. Ефрем Нови- „Светецът светкавица“ на журналиста Ангел Бончев. Лентата разказва за ангелския живот и дивните чудеса на светеца.

Във филма участват хора, докоснати от Св. Ефрем в Гърция и Румъния. Техните лични истории разказват за изцеления от ракови заболявания, връщане към живота на едно мъртво в утробата на майка му бебе, възстановяване от психическо заболяване на една българка и много други.

cross.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук