Начало Култура.бг „Северняци“ с награда от конкурса „Заблеяло ми агънце“

„Северняци“ с награда от конкурса „Заблеяло ми агънце“

156
0

Диплом и парична награда спечели Фолклорна студия „Северняци“ от участието си в Националния фолклорен конкурс  „Заблеяло ми агънце“.  Наградата е за трето място  в категория „Сценични танци“ над 18-годишна възраст. При екстремни природни условия и неспиращ дъжд в района на Петропавловския манастир, танцьорите от Работилница за народни хора „Северняци“ се съревноваваха с 51 състава от цяла България и спечелиха симпатиите на журито с два танца под общото наименование „Картини от Видинско“, по музика на Генчо Генчев и хореография на ръководителя фолклорната студия Ерик Петров.
Националният фолклорен конкурс „Заблеяло ми агънце“ се организира от Сдружение „Национален събор на овцевъдите в България“. Конкурсът предоставя възможност за изява на изпълнители в областта на музикалното и танцовото фолклорно изкуство, словесния фолклор, изобразителното изкуство, художествените занаяти и като цяло подкрепя и насърчава участието на деца и младежи. Класираните на първите три места участници получават Диплом и парична награда.

„Доволни сме от наградата. За да стигнем до сцената, трябваше да минем през кална поляна, дъждът валеше почти непрекъснато, на места по сцената имаше локви, но това ще се забрави. Ще ни остане емоцията и удовлетворението от доброто ни представяне“, казаха от танцовата формация. 

Репетициите на ФС „Северняци“ продължават за следващите планувани изяви- през месец юли ще участват на фестивала „Фолклорни нюанси“ в Приморско, в края на август заминават за Албания, за да се включат в Международен фолклорен фестивал в Дуръс.

Радио Видин;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук