Начало закон и ред 30-годишен мъж влезе в магазин и взе кутията с пари за онкоболно...

30-годишен мъж влезе в магазин и взе кутията с пари за онкоболно момче във Варна

164
0

Отново безчувствена постъпка.

Поредна кражба на кутия с дарения във Варна. Този път извършителят посегна на събраните пари за лечението на 16-годишно онкоболно момче, което се нуждае от операция в чужбина. Кражбата е станала в супермаркет в града, а камерите на магазина са заснели цялата случка, съобщава Bgonair

На записите се вижда как около 30-годишен мъж влиза в магазина и взима кутията с пари, докато на касата няма никой. 
„Много бързо е станало. Това е отвратителна, нагла и безкрайно неприятна постъпка както за нас, така и за родителите“, възмущава се управителят на магазина Марияна Бочукова.
В кутията е имало около 200 лева. Бащата на момчето Спас Димов се надява виновникът да бъде задържан. 


„Животът в България може да е труден, но да откраднеш от дете, което е болно и се използват тези пари и средства да се спаси, е недопустимо“, споделя Димов.
Управителят на магазина уточни, че преди да задигне даренията, крадецът е взел сладки изделия в друг магазин на фирмата. Преди 2 години друг мъж също откраднал кутия за дарения. 

„Има справедливост явно. Преди 2 години един мъж влезе, открадна кутията и бягайки по улицата с нея, го блъсна кола“, спомня си Марияна Бочукова.


15-годишният Виктор е с тежката диагноза „остеогенен сарком на дясната тибия“. Според лекарите в България кракът на детето трябвало да се ампутира, но спасение и надежда дали в турска клиника. За операцията там са необходими близо 100 хиляди евро. 
За няколко месеца парите за нея са събрани и Виктор вече е в болницата, разказа организаторът на дарителската кампания Ясен Кръстев. 

„Операцията струва 75 хиляди евро. Цялата сума е 96 хиляди евро. В сметката са останали малко над 40 хиляди и чакаме да научим колко още трябват за допълнително лечение и химиотерапии“, обясни Кръстев.
Родителите на момчето и управителят на магазина се надяват извършителят на наглата кражба да бъде задържан в най-скоро време. 

petel.bg; rodbg
 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук