Начало География.бг Изложбата „Планината, която дава живот“ представя уникални фотоси от Витоша

Изложбата „Планината, която дава живот“ представя уникални фотоси от Витоша

291
0

Фондация „София – евростолица на спорта“ и Столична община представят уникални фотоси от Витоша в откриващата се утре пред НДК Фотоизложба „Планината, която дава живот“.

В експозицията са включени 28 пана, представящи началото на туризма, възможностите за спорт и отдих в наши дни.

От утре всички любители на планината и приключенския начин на живот ще могат да се насладят на уникалните фотоси, включени в изложбата „Витоша – планината, която дава живот“. Мястото е в градинката пред НДК, алеята при входа откъм кръстовището на бул. „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“ (бивш „Кравай“), в Галерия на открито пред Лятно Кино Кабана, а откриването е утре, четвъртък, 24 юни точно в 13.00 ч. По време на кратката церемония „Фондация „София – европейска столица на спорта“ ще отличи изтъкнати деятели за цялостната им дейност в полза на планината.

Фотоизложбата ще бъде на разположение две седмици, в които всеки ще може да се наслади на 28-те пана с впечатляващи фотографии на Витоша и любопитна информация, селектирани от списание 360°. Кадрите и фактите проследяват историята на организирания туризъм в планината от първия траверс на Витоша, построяването на първите хижи и първите учения по катерене до възможностите за активно прекарване сред природата и облика ѝ в наши дни.

Наред с това ще може да видите уникални моменти от създаването на първото туристическо дружество през 1895 г., обявяването на Витоша за природен парк, както и такива от летните и зимни Универсиади. Изложбата маркира и най-интересните и емблематични събития, които се случват днес по инициатива и с подкрепата на на „София – европейска столица на спорта“: Витоша 100, Летен Фест, Споделени игри и т.н.

Изложбата ще представи и снимки на забележителностите на планината, както и полезни занимания, които може да практикувате на чист въздух.

bntnews.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук