Начало География.бг Буря нанесе щети на пътища във Великотърновско

Буря нанесе щети на пътища във Великотърновско

291
0

В област Велико Търново бурята тази сутрин доведе до затваряне на главния път София – Варна при селата Кавлак и Джулюница заради наводняване на пътното платно. По главния път Русе – Велико Търново имаше десетки паднали дървета. Щетите се отстраняват.

Валежи, колкото е половинмесечната норма, са паднали тази сутрин за час и половина във Великотърновско и нанесоха сериозни щети по републиканската пътна мрежа, съобщи директорът на Областното пътно управление Венцислав Ангелов:

„Главният път София – Варна, кръстовището за село Кавлак придошли води беше наводнено платното за движение. По най-бързия начин се отреагира. В момента всички щети са отстранени, преминаването е безпрепятствено. При Джулюница от местните ниви се е образувала като река и наводнява пътното платно. В момента се работи още по отстраняване на щетите, но движението е нормализирано“.

Отстранени са падналите дървета и опасно надвисналите по пътя Русе – Велико Търново. На много места в областта има изровена пътна настилка, наводнени са окопи и банкети.

Два екипа на Гражданска защита отстраняват щетите, нанесени от бурята във Велико Търново, Арбанаси и околните села, съобщи кметът Даниел Панов и увери, че няма пострадали хора и селища без ток.

В Котел също отстраняват пораженията от проливния дъжд, който наводни къщи и улици. Тази сутрин за час са паднали над 60 литра на квадратен метър. В отводняването участвали и противопожарни екипи.

Аварийни екипи отстраняваха паднали дървета на територията на Сливен и Ямбол.

Заради паднали на платното дървета временно беше спряно движението по пътя между Стралджа и пътен възел Петолъчката.

Здравка Маслянкова – bnr.bg; rodbg


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук