Начало География.бг Градушка колкото орех удари Софийско, мощна буря тресе Северозапада

Градушка колкото орех удари Софийско, мощна буря тресе Северозапада

201
0

Градушка като орех се изсипа в селата край София, а в столицата падна силен дъжд. Много бързо небето се покри с тъмни облаци.

Едра градушка се изсипа и в някои села около и в Нови Искър, става ясно от снимки на очевидци, публикувани във Фейсбук. Ледените топчета са с размер на голям орех.

Синоптиците предупреждават за мощна буря, която минава през Монтана, Враца, Мездра и др.

Пожарникари отводняват домове в бедстващите населени места в Антоновско. В 33 села на общината днес бе обявено бедствено положение, заради падналия сутринта проливен дъжд, придружен с буря, информират от Областната дирекция на МВР.

На сигнали за наводнени къщи и паднали дървета вследствие обилни дъждове са реагирали днес екипи на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Търговище.

 Пожарникарите и в момента работят по отводняване на наводнени къщи, отстраняване на паднали дървета и големи клони и събрали се наноси по пътищата между някои населени места в общината Антоново, вследствие покачване нивото на реки и дерета.

На място са четири екипа на пожарната, които са съоръжени с мотопомпи – по два екипа на пожарната в Антоново и в Търговище. Вече са отдводнени 7 къщи в село Стара речка, което е най-засегнатото от природното бедствие село в общината. Пожарникарите са отстранили и 15 паднали от бурята дървета в същото село, както и паднали дървета в селата Стеврек и Черни Бряг. Няма пострадали хора, нито животни. Не се е наложило да се предприеме евакуиране.

Проливен дъжд наводни улици в Котел и Велико Търново тази сутрин.

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук