Начало закон и ред Пиян излезе на улица в Девин с пистолет и стреля, край него...

Пиян излезе на улица в Девин с пистолет и стреля, край него имало и деца

248
0

Мъж е задържан днес преди обед след като пиян излязъл на улица в Девин и в близост до спирка, където имало деца, стрелял. Учениците – в 8-ми, 10-ти и 11-ти клас, били на спирката, не го закачали. Всички са много стресирани. Разпитват ги в полицията, предаде actualno.com.

„Имаме такъв случай, но не е срещу децата, а в тяхно присъствие. Човек е произвел изстрел във въздуха с газов пистолет. След стрелбата той е неутрализиран и  задържан. Предстои преписката да бъде внесена в Районния съд. Уведомена е прокуратурата. Първоначално разбрахме, че изстрелът е към тях, но към настоящия момент се установява, че е стрелял във въздуха. Бил е в нетрезво състояние“, заяви ст. комисар Николай Димов – директор на ОДМВР в Смолян.

Той посочи, че до този момент не е установено дали е бил предизвикан с нещо от учениците, но по-скоро не, просто бил доста пиян.

Газов пистолет може да носи всеки, тъй като е на свободна продажба. Режимът е уведомителен. Когато го купиш, си длъжен да уведомиш полицията, че имаш газов пистолет. Ако не уведомиш, има предвидена глоба.

petel.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук