Начало Култура.бг Филмова музика ще звучи в концерта „Цигулката в киното“

Филмова музика ще звучи в концерта „Цигулката в киното“

209
0

Концерт с филмова музика „Цигулката в киното“ предстои на 30-ти юни в Бургас. Той е част от програмата на музикалните празници „Емил Чакъров“. Зад диригентския пулт застава Йордан Дафов. Именитият маестро наскоро бе награден с престижната награда на Министерството на културата „Златен век“, концертмайстор е Ваня Златева, а солист ще е Чавдар Вълков, цигулка, който, заедно с оркестъра на Бургаската опера ще изпълни музикални мотиви от филмите „Червената цигулка”, „Гладиатор”, „Списъкът на Шиндлер”, „Маската на Зоро”, „Кръстникът” и др.  Солистът Чавдар Вълков пояснява:


Тема от филма „Списъкът на Шиндлер“ Музика: Дж.Уилямс Солист: Чавдар Вълков Диригент: Йордан Дафов Оркестър на Държавна опера Бургас

„Цигулката е инструмент, който може да пресъздаде емоциите, които се случват на екрана от лиричното начало до бравурния край. И мисля, че точно чрез проекта „Цигулката в киното“ зрителят и слушателят може да усети тези амплитуди в настроенията, защото един филм без музика няма да бъде толкова богат, колкото когато се прибави живото изпълнение и музиката към съответния филм“.

Концертът с филмова музика „Цигулката в киното“ е на 30 юни от 20.30 часа на сцената на Летния театър в Бургас.


Елена Димитрова – bnr.bg; youtube.com; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук