Начало Светът Киркоров остана в списъка с враговете на Украйна само три дни

Киркоров остана в списъка с враговете на Украйна само три дни

176
0

Руският певец от български произход Филип Киркоров бе изваден от списъка с враговете на Украйна. Това стана само три дни, след като властите на Киев обявиха екссъпруга на Алла Пугачов за заплаха за националната сигурност на страната. Тогава това стана ясно от съобщение, публикувано на сайта на Министерството на културата и информационната политика на Украйна.

Официален Киев обаче не уточни мотивите за решението си, като бе съобщено само, че то е взето по предложение на Службата за сигурност на страната.

Пресата припомня, че през януари т.г. Киркоров обяви украинския президент Владимир Зеленски за предател. Певецът тогава допълни, че преди това той е бил приятел с държавния глава, с когото са “делили една сцена и един микрофон“, а сега е забранил на певеца да посещава Украйна. Преди да заеме високия пост, Зеленски беше шоумен. По-рано- в края на януари Киркоров бе обявен за персона нон грата от властите на Литва. Тогава европейската страна, която е бивша съветска република, затвори границите си за певеца. Литовските чиновници мотивираха решението си така: „Изпълнителите, които публично оправдават окупацията на Крим, не бива да бъдат приемани в нито една демократична страна“.

Преди това Филип се похвали в социалните мрежи, че притежава баровска двуетажна вила в Маями. Тя разполага със собствена басейн, кино зала, градина и автопарк. Луксозният дом е разположен на брега на океана в престижния квартал Lagorce Drive. Според запознати Киркоров е платил 5 млн. евро за имота. По-рано стана ясно, че Таганският съд на Москва е постановил Филип да върне 779 000 евро, заети от банка като ипотечен кредит. От своя страна изпълнителят възнамерява да обжалва решението на магистратите. Той навремето изтеглил заем за покупка на недвижим имот от банка ABLV Bank, която преди две години обаче била ликвидирана. Именно по тази причина певецът престанал да изплаща вноските си, посочват адвокатите му.

Монитор;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук