Начало Култура.бг Ботанически тур във Врачанския Балкан

Ботанически тур във Врачанския Балкан

145
0

(Етно) ботанически тур до водопад „Боров камък“ организира днес Дирекцията на Природен парк „Врачански Балкан“. Събитието е част от Фестивала на приключенията във Врачански Балкан, който се провежда от 1 до 4 юли. 
„В рамките на този фестивал ще бъдат организирани доста инициативи – планински преходи, еко образователни игри, доста почитатели на адреналина ще могат да се запознаят с различни видове спорт. Имаме доста богата програма и за всеки по нещо“, каза Оля Генова– експерт в Дирекцията на парка.
Началото на (Етно) ботаническия тур е в края на село Згориград в 10:30 часа. Първата част на маршрута представлява изкачване по долината на река Лева към водопад „Боров камък“. Групата ще се движи по най-популярната еко пътека в Природен парк „Врачански Балкан“. След кратка почивка на поляната над водопада връщането е по алтернативен маршрут. Почти целият преход е в букова гора.
„Решихме освен разходката до „Боров камък“ да запознаем посетителите малко повече с растенията, които могат да видят по пътя и малко за историята на тези растения от гледна точка на това за какво се употребяват, с какво са били популярни, с какво се бъркат.“

Радио Видин;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук