Начало Култура.бг През юли и август: Музикално и артистично лято на Остров „Св. Анастасия“

През юли и август: Музикално и артистично лято на Остров „Св. Анастасия“

127
0

Спектакли на театър „Адриана Будевска“ и концерти на Държавна опера – Бургас, предстоят през лятото на сцената на остров „Света Анастасия“. Посетителите ще могат да се насладят на различни музикални жанрове и интересни представления.

Тази вечер от 21 часа ще се играе пиесата „Умопомрачението“ от Сам Бобрик. Спектакълът е с участието на Асен Блатечки, Койна Русева, Никол Карабинова, Никола Парашкевов, Стефан Иванов, съобщи управителят на Острова Павлин Димитров:

„Тръгването е с корабчето в 20 часа от Магазия 1, а пиесата започва в 21 ч. Предвидено е и още едно представление, то ще е на 15 юли. Тази събота, в рамките на тематичния бургаски Ретро уикенд, ще има класика и модерна музика. Предстои уникален концерт на „Симфониета“ – Шумен и „ГЕОМАРЧАЛО“ – един необикновен квартет от цигулка, две виолончела и пиано, под диригентската палка на Георги Милтиядов.

Шопен, Рахманинов, Дворжак, Пиацола – утвърдени композитори от класическия жанр се изправят лице в лице с познатите латино танци – El Talisman, Despasito, Havana slide, Let’s get Loud; филмовите мелодии – Hallelujah, Shape of my hearth, Skyfall, Smooth criminal, Miserlou; поп и рок композициите – Je’taime, Victory, Kashmir и други.“

През юли на Острова предстоят концерти на Белослава, „Диана експрес“, Васил Петров и др. През август се подготвя богата програма за празника на „Св. Анастасия“, на 15 август.

Радио Бургас;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук