Начало География.бг Мадан побеля от градушка, затворен е входът на града, има наводнени сгради...

Мадан побеля от градушка, затворен е входът на града, има наводнени сгради СНИМКИ

203
0

Мадан побеля от градушка. Буря с порой и градушка запуши шахтите и наводни улиците „Република“ и „Обединение“. „10-15 см е дебелината на покривката от градушката в града, реките са пълноводни. Реагирахме много бързо и вече почти навсякъде са отпушени улици и подходи. 
Още е затворено движението на входа на Мадан, изход от града няма в момента. Пътят е затворен и в двете посоки, защото там се събират няколко дерета и пътя е под половин метър вода, понеже пороя беше много силен и е затлачил един участък. Сега чистим по най-бързия начин да може да се 
оттичат водите. Надявам се най-късно до утре да успеем да разчистим. Има наводнени търговски обекти“, каза кметът на община Мадан Фахри Молайсенов. Образувала се е голяма опашка от коли, които са заклещени във водата. В града след градушката има проблеми с мобилните комуникации.

Мадан побеля от градушка, затворен е входът на града, има наводнени сгради СНИМКИНовиниИнформация

„Градушката започна към 14.30 ч. Проливен дъжд с градушка затвори буквално цялата улица, падна град с лопати да го ринеш, не се виждаше пътя, като море от лед“, каза Костадин Кабаджов, 
собственик на бензиностанция и хотел в миньорския град в най-пострадалия участък, където е затворено движението. Пред неговия обект градушката е запушила шахтите и се е образувало бяло езеро. 
Реколтата в района е изравнена със земята.

Мадан побеля от градушка, затворен е входът на града, има наводнени сгради СНИМКИНовиниИнформация

Петя Гайдарова – marica.bg; rodbg


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук