Начало Новини.бг Нов протест на собственици на имоти в замразен строеж на „Нове Хоумс“

Нов протест на собственици на имоти в замразен строеж на „Нове Хоумс“

152
0

Собственици на закупени „на зелено“ имоти от търговското дружество „Нове Хоумс“ АД днес излизат на протест пред ДНСК заради принудително спряното изграждане на жилищните сгради.

Потърпевшите от замразяването на строежа са обединени в Инициативен комитет. Те настояват ДНСК да назначи повторна проверка на строежа.

Гражданите, сключили предварителни договори за закупуване на недвижими имоти в обекта, станаха жертва на административен произвол и липса на правосъдие, подчерта в интервю за БНР адвокат Стефания Стоилова.

Тя изтъкна, че въпреки наличието на висящ процес, ДНСК може да назначи повторна експертиза, каквото е искането на протестиращите.

Протест на закупили имоти в замразения строеж. 31 март 2021 г. Снимка: БГНЕС

Протест на закупили имоти в замразения строеж. 31 март 2021 г. Снимка: БГНЕС

От 2020 г. инвеститорът в комплекса е атакуван по всички възможни законни пътища, посочи Стефания Стоилова в предаването „Преди всички“. Първо строежът е бил спрян, последвала е възбрана на правото на строеж и върху земята от страна КПКОНПИ.

230 семейства са инвестирали 27 милиона в този обект, уточни адвокат Стоилова.

Вещото лице, изготвило експертизата, е категорично в становището му, че няма никакви нарушения във връзка със строителството, но въпреки това първоинстанционният съд не се е съобразил с него и е потвърдил решението на ДНСК за спиране, поясни още Стоилова. Предстои произнасяне на следваща инстанция. 

В момента би трябвало да сме на Акт 16, ако строителството не беше спряно, допълни адвокатът. 

Радио Хоризонт;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук