Начало Култура.бг Веско Ешкенази – Обичам разходките в Пловдив

Веско Ешкенази – Обичам разходките в Пловдив

228
0

„Обичам разходките в Пловдив, особено в Капана! Пловдив е града, в който на всеки ъгъл можеш да видиш и преживееш много неща. Аз го обожавам, защото той е с много история, с много традиции, особено културни, и когато съм там, за мен е празник!“

Вълнуваща и дългоочаквана среща със световно известния цигулар Веско Ешкенази, дни преди концерта му в Пловдив. Пандемията Covid 19 отлага за дълго честването на юбилея, но музиканта с шега отбелязва, че това му е позволило да бъде на 50 по-дълго от повечето хора. 

На пловдивската сцена, Веско Ешкенази си партнира с Плевенска филхармония, със своя брат – Мартин Пантелеев, а актрисата Койна Русева ще се превъплъти в ролята на разказвач на живота на Веско в стихове. Специален гост ще бъде и певицата Люси Дяковска. 

Изключително цветна програма, с най-известните произведения на Сарасате, Вивалди, Менделсон, Чайковски, Панчо Владигеров, но също „Рапсодия в синьо“, „Libertango“, „Monti Csardas“, „Лунната соната“, „Adagio“, която цигуларят определя като ретроспекция на сценичните му изяви през годините.

Радио Пловдив;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук