Начало Спорт.бг Бургас може да е домакин на европървенство по волейбол

Бургас може да е домакин на европървенство по волейбол

26
0

Съветници се питат ще е готова ли зала „Арена“ до тогава

Бургас може да е домакин на европейско първенство по волейбол за мъже през 2023 година. За целта в бюджета трябва да бъдат предвидени 350 000 лв. Общинските съветници обаче не са наясно ще е готова ли дотогава зала „Арена Бургас“. Днес въпросът се дебатираше в спортната комисия.

„Имаше не толкова противоречие, колкото разминаваме между инвеститор и изпълнител кое кой трябва да свърши. Залата може би до месец и половина ще бъде готова на акт 15, но от тук нататък, що се касае до оборудването, отговорност за което носи „Академика“, аз не мога да кажа какво е закупено. Залата ще е готова, но какво става със спортната инфраструктура вътре в залата, защото за волейбола е едно, за художествената гимнастика – второ, за спортната гимнастика – трето, като модел на състезанието“, посочи председателят на комисията Йордан Георгиев

Днес членовете на спортната комисия решиха да посетят залата и да се срещнат с изпълнителя. Те приеха бъдещото домакинство на европейското първенство по волейбол. Предстои то да бъде гласувано на сесията на местния парламент следващата седмица. 

Радио Бургас;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук