Начало Uncategorized К. Петков: Няма време за нови избори, в НС да решат как...

К. Петков: Няма време за нови избори, в НС да решат как да сформират правителство

125
0

Усеща се всеобщо  убеждение у политическите сили в новия парламент за съставяне на трайно правителство – така разтълкува първия ден на 46-ото Народно събрание служебният министър на икономиката Кирил Петков, който посети фабриката за производство на велосипеди за износ в Пловдив. Първи сигнали в тази посока министърът е видял от европейските ни партньори, в лицето на техните посланици.Европейската комисия настоява българският План за възстановяване и устойчивост да бъде представен от редовно правителство, за да има ясен ангажимент за реализацията му, посочи министър Кирил Петков. По думите му при обсъжданията и в Брюксел, и с европейските посланици е станало ясно, че промените се възприемат много добре:„Знам, че самият Брюксел държи да си говори с редовен кабинет, защото трябва да се поемат ангажименти. От разговорите с европейските посланици се вижда, че точно тези промени сега са много добре възприети. Затова много се надяваме, че което и да е следващо правителство ще обърне внимание на тези промени, защото за мен те са много по-оптимални и целеви, ще донесат много по-голяма прозрачност и добавена стойност за българската икономика“.

Няма време за пореден кръг избори, политиците  в парламента трябва да решат как да се сформира правителство, смятаминистър Кирил Петков:

„Чувството ми е, че всички осъзнават, че на България не ѝ трябват нови избори. Осъзнават, че е време да се запретнат ръкави и да се върши работа. Едни нови избори не биха дали по-различно разпределение, така че – сега е времето на тези политически партии да се съберат и да решат как да го сформират по най-добрия начин. Моята единствена надежда е „вятърът на промяната“,  който дойде с нашето правителство, да продължи, защото точно се набра някаква инерция и би било оптимално тази инерция да се продължи. Понеже, според мен, ако с този темп се действа и в тази посока, няма да си познаем страната след пет години!“.

„Така, че много се надяваме, че което и да е следващо правителство ще обърне внимание на тези промени, защото за мен те са много по-оптимални, целеви и ще донесат по-голяма прозрачност , по-голяма добавена стойност за българската икономика, отколкото това, което заварихме като дойдохме“.

В Пловдив служебният министър на икономиката присъства на подписването на крупен договор между българската компания за велосипеди и и австрийски производител на мотоциклети. С него тук  ще се изгради втора фабрика – за производството на „електробайкове“, предназначени за износ по целия свят. 

Радио Пловдив;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук