Начало Доктор.бг Медиците от „Пирогов“ прекратяват протестите

Медиците от „Пирогов“ прекратяват протестите

62
0

Медиците от „Пирогов“ прекратяват протестите си, съобщиха от спешната болница. Решението е взето между ръководството и синдикатите на лечебното заведение след вчерашната среща в здравното министерство с министър Стойчо Кацаров.

В сряда следобед представители на синдикатите от „Пирогов“ се срещнаха със служебния министър на здравеопазването. След срещата обявиха, че са се споразумели да се прегледат отново резултатите от проверката на Здравната каса. Бяха разменени взаимни извинения за тона от изминалите дни между двете институции.

Напрежението възникна преди дни, след като болницата беше уличена в източване на около 1 млн. лева от Здравната каса и беше отстранен директорът.

Тази сутрин също беше обявен протест пред спешната болница, но той не се състоя, а вчера имаше заявка, че днес протестиращите от „Пирогов“ ще бъдат пред президентството, където да преведат демонстрацията си в подкрепа на уволнения шеф проф. Асен Балтов.Същевременно бившият директор беше приет в интензивното отделение на болницата, където остава под наблюдение в  Клиниката по кардиология. Снощи той е постъпил там с тежка хипертонична криза. Състоянието му на този етап е овладяно, но изисква наблюдение в болнична среда, съобщиха от „Пирогов“. 

Радио Хоризонт;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук