Начало Култура.бг Традиции.бг Панаирът в Ново село започва в събота

Панаирът в Ново село започва в събота

288
0

Ново село се готви за  Новоселския  панаир. Откриването ще стане в събота, 24 юли, от 19 часа пред читалището. Новоселският събор се провежда след края на жътвата и тази година е посветен на 145-години от Новоселското въстание 1876 г.

Щанд със собствено производство ще предложи най-младата изба в Ново село. Освен представяне на различните видове и сортове вина, които предлага избата, ще има и дегустация на виното. Подготовката за събора започна с хигиенизирането на улиците още преди изборите. Доколкото може да се изчисти селото, когато тече ремонт на двете най-оживени улици от църквата „Успение Богородично“ към площада. Бе направено  второ пръскане срещу комарите, за да са спокойни крайдунавските празнични вечери. 

Час преди официалното начало на панаира ще започне традиционния приятелски мач, който ще се играе на обновения новоселски стадион. За целта се събират млади футболисти, новоселски  синове и внуци, трениращи в различни тимове на България и чужбина.  За няколко тренировки, те трябва да се превърнат в страхотен екип, който да защити старата слава на Ново село – национален селски първенец за 1956 г. Тази година противник на отбора на Ново село ще бъдат футболисти от  ДУО Видин.

Ще се спазват  здравни ограничения, свързани с COVID-19, съществуват и финансови ограничения. Затова тази година Община Ново село не е предвидила концерт на известен изпълнител, но пък и двете вечери Балейската духова музика ще събере от 20:00 часа на голямо хоро местните жители и техните гости.

Радио Видин;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук