Начало Светът И полицаи с пръчки охраняват олимпиадата

И полицаи с пръчки охраняват олимпиадата

26
0

Ограниченията на олимпиадата в Токио са жестоки, това го изпитват всички участници на игрите, които живеят в „балон“. Спортистите, треньорите и журналистите нямат право да излизат извън „балона“, който включва спортните съоръжения, хотелите и автобусите от олимпийския транспорт. Мерките, естествено, са част от борба срещу разпространението на коронавируса.

Никой няма право да се отклонява от маршрутите, в противен случай рискува да попадне под ударите на закона в Япония, а също така да му бъде отнета акредитацията, което означава изгонване от олимпиадата. Засега не се е чуло да има такъв случай. След 14-ия ден от пристигането в страната чужденците вече могат да излязат от „балона“.

Охраната на игрите е поверена на полиция, военни и безброй доброволци. Почти на всеки вход обаче може да се види и полицай с… пръчка. Униформените са въоръжени, но поради каква причина имат и дървено оръжие, поне засега за чужденците остава загадка.

Иначе всички японци са изключително любезни и са готови да помогнат, когато ги попитат за нещо. Големият проблем е, че малцина от доброволците говорят английски. Но в крайна сметка с езика на жестовете и тази несгода се преодолява.

Военни при скенерите

Военни при скенерите

БНР;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук