Начало Uncategorized Николай Хаджигенов: Има шанс третият мандат да бъде реализиран

Николай Хаджигенов: Има шанс третият мандат да бъде реализиран

291
0

Има шанс третият мандат да бъде реализиран. Дали ще отиде в ДБ, ИБГНИ или БСП, трябва да водим отново разговори с ИТН. Това заяви адвокат Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ пред Нова телевизия.

Той обаче не бил съгласен много с Мая Манолова, която заяви, че ще предложи служебното правителство да стане редовно.

„Аз бих предложил част от служебните министри да продължат, не всички“, обясни адвокатът. И даде за пример финансово-икономическия екип и Бойко Рашков, който предизвиквал писъци в ГЕРБ.

Според Хаджигенов с подкрепата на ДБ и ИТН може да мине правителство при третия мандат.

„Ако те смятат да се обиждатl в политиката, по-добре да се приберат вкъщи и да се чувстват обидени“, коментира той дали очаква подкрепа от ИТН тогава, след като сега ИБГНИ няма да подкрепят тяхното правителство.

„Шансовете не са много големи, но ако те действително искат промяна, а не подмяна – трябва да подкрепят. Третият мандат ще е лакмус кой какъв е и къде е“, обясни депутатът от ИБГНИ.

„Ние сме протестът, не те“, отговори адвокатът на въпрос дали, ако не подкрепят сега правителството на „Има такъв народ“, това ще е предателство към протеста. Тайно гласуване на правителството може да се поиска, чуват се такива приказки в парламента, но тайните пораждат тиранията. Една такава хипотеза би показала, че теория на конспирацията е възможна, коментира още Хаджигенов.

„Дори и да имате 121 депутати, това ли е демокрацията – ще направим каквото ние сме си решили“, попита задочно Хаджигенов ИТН и обясни, че е водил подобен спор с Тошко Йорданов.

„Демокрацията не е всички да носим зелени гащи, защото някой е решил, а заедно да обсъждаме нещата“, допълни той.

„Арогантна самодостатъчност е качество за изчегъртване на Гешев? Слагаме ги един до друг – еднакви са“, коментира адвокатът изявата на номинирания за вицепремиер и вътрешен министър Петър Илиев пред Нова тв в понеделник. Кастингът за политици не е правилният начин за правене на политици, това са изборите“, обясни Хаджигенов.

„Взеха нашите приоритети и на ДБ, социалните политики на БСП и ги плеснаха“, коментира той декларацията с управленски приоритети на ИТН. „Половината юристи в парламента в петък не си вдигаха телефона, защото търсеха правосъден министър“, разказа още адвокатът. И критикува, че не е това механизмът за правене на правителство. „Те нямат идея какво правят, друг е въпросът колко им стиска. Карат се от телевизора, може би и шамар искат да ни ударят. БСП са политически играчи не от днес, те играят политическа игра, ние отказваме да правим това“, обясни адвокатът. Според него ДПС са умен политически играч и не биха подкрепили такъв проектокабинет, каза той на въпрос каква позиция очаква да заемат депутатите на Мустафа Карадайъ.

Монитор;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук