Начало Култура.бг Занаяти.бг Ирина Сардарева: С шапките човек може да направи живота си по-различен

Ирина Сардарева: С шапките човек може да направи живота си по-различен

74
0

Когато става дума за шапки, всеки се сеща за името на Ирина Сардарева, която обаче е микробиолог по образование и е била преподавател по химия 11 години.

И сякаш всичко в живота ѝ води до срещата с шапките. Преподаването по химия ѝ помага много след това да прави шапки, а като учител е пазила в гардероба си 25 лични шапки.

Непрекъснато правех нещо с ръцете си”, признава тя и признава, че когато е на 37 години, решава да напусне работа и да се отдаде на страстта си по шапките.

Шапката има по-голямо място в гардероба днес, защото по този начин човек може да направи живота си по-различен, не толкова забързан и припрян, защото шапката задължава да се движиш спокойно.

“В края на краищата, дори два пъти в седмицата да сложите красива шапка, с която трябва да се движите по-бавно, ще видите колко по-прекрасен става животът, защото българинът трудно прави комплименти, но погледът винаги казва какво мисли човек отсреща. Някои хора правят и комплименти, но виждаш, че си център на вниманието”, казва тя.

Радио София;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук