Начало Новини.бг Татяна Дончева: ИТН искат да унижат всички институции

Татяна Дончева: ИТН искат да унижат всички институции

69
0

Обвинения в унижение и незачитане на парламента и другите институции прозчвуха към „Има такъв народ“, така, както допреди няколко месеца, звучаха към ГЕРБ и лидера им Бойко Борисов. От ИТН отказаха да дебатитат и да гласуват отказа на Пламен Николов да състави правителство. Всички останали политически сили коментираха, че този дебат е нужен, защото именно „Има такъв народ“ вкарват държавата в правен хаос и конституционна криза.

С поведението си от „Има такъв народ“ създават конституционен проблем, обяви от трибуната Татяна Дончева от ИБГНИ. Тя поясни, че вчера председателят на Народното събрание Ива Митева от партията на Слави Трифонов е участвала в съставянето на проекторешението, но тази сутрин е отказала да го подпише. В него вместо да се запише, че парламентът одобрява оттегляне на кандидатурата на Пламен Николов от „Има такъв народ“ за премиер, фигурира изречението: „Мандатът за образуване на правителство приключва неуспешно“.

Ако целта е да направим държавата на дреб, да направим така, че всички институции да бъдат осмени, оплюти и унижени, аз мисля, че това е пътят, допълни Дончева.

Дончева призова Ива Митева“да не се държи като болонка на някой сценарист“.

Дума;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук