Начало Култура.бг Фолклор.бг Над 100 танцьори на „Пирин Фолк“ Сандански

Над 100 танцьори на „Пирин Фолк“ Сандански

57
0

Над 100 ще бъдат танцьорите, които ще вземат участие в XXIX-то издание Пирин Фолк 2021.

Пет са танцовите състави, които ще се включат в хореографиите в престижния фестивал за нова авторска песен на македонска фолклорна основа и изпълнителско изкуство.

За втора поредна година организаторите поверяват хореографиите за трите вечери изцяло на местни танцови състави, школи и формации. Първоначалната идея на община Сандански е да даде поле за изява на местните формации. Изключително доброто им представяне на миналогодишното издание на фестивала води до повторна покана за 2021-а година. Петте състава от Сандански работят усилено по създаването на хореографиите, които ще направят спектакъла през трите фестивални вечери още по-красив и впечатляващ.

ТС „Празник“

За V-то издание на Детски Пирин Фолк на 27 август хореографиите са поверени на ТС „Празник“ с ръководител Михаил Митрев,  ТФ „Хоуп“ с ръководители Невена и Валентина Станкови, ДТС „Звездица“ с ръководители Владислава и Станислава Димитрови и Ансамбъл „Македонци“ с ръководител Иван Занчев.

Ансамбъл „Македонци“

На 28-ти и 29-ти август, когато ще се проведат конкурсите за изпълнителско изкуство и авторска песен, за танцовите изпълнения ще се погрижат Ансамбъл за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ с главен художествен ръководител Гергана Костадинова, Ансамбъл „Македонци“ с ръководител Иван Занчев и ТС „Празник“ с ръководител Михаил Митрев.

Специални гости на „Пирин Фолк“ Сандански 2021 ще бъдат обичаните изпълнители Гуна Иванова и МФГ Годлевски Великден (27.08), Йордан Митев (Северна Македония) и Василиа Петрова (28.08) и Цветелина (29.08).

 Билетите са в продажба в мрежата на Eventim и Туристически информационен център – Сандански.

Организатори: Фен Фолк ТВ, Мюзик Медия Клъстер и Община Сандански

monitor.bg; youtube.com; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук