Начало Село.бг Весело и шумно – Фестивал на динята в Салманово

Весело и шумно – Фестивал на динята в Салманово

157
0

Фестивал на динята ще се проведе днес в шуменското село Салманово. Празникът ще започне от 17 часа в парка на селото, съобщиха от общинската администрация. 

Игри и изненади за малки и големи са предвидили организаторите. В традицонното дефиле на плашилата тази година ще се включат и от казанлъшкото село Шейново. Близо 60 рисунки на деца от София, Враца, Казанлък, Попово, Бургас, Русенско, Плевенско и Шуменско, участници в онлайн изданието на конкурса за динята ще бъдат подредени в изложба. 

И тази година ще бъде избрана най-голямата диня, която ще бъде претеглена на място и разрязана след това на площада.

„Винаги е много весело, шумно и интересно както за участниците, така и за гостите. Надяваме се отново да се получи многолюден и хубав празник на селото“, казва читалищният секретар Росна Груева.

Самодейци от русенското село Николово, от читалищата в селата Хан Крум, Троица, както и групи от Салманово ще се погрижат за настроението на участниците, гостите и публиката. Специален гост на празника е Райко Кирилов.


Райко Кирилов – Танцувай, българска девойко

Организатори на събитието са Община Шумен, кметството в Салманово и Народното читалище „Развитие – 1895“. 

По време на Празника на динята в Салманово от 17.00 до 22.00 часа временно ще бъде затворена ул. „Шипка“ между кръстовищата с улиците „Добри Алексиев“ и „Камчия“.

bnr.bg;youtube; rodbg


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук