Начало Култура.бг Оперната прима Соня Йончева получи званието „Почетен гражданин на град Пловдив“

Оперната прима Соня Йончева получи званието „Почетен гражданин на град Пловдив“

323
0

Световноизвестната оперна прима Соня Йончева получи званието „Почетен гражданин на град Пловдив“ и го посвети на семейството си.

Отличието ѝ се присъжда за изключителния принос в областта на оперното изкуство и обществения живот, многобройните заслуги за развитието и популяризирането на културата и утвърждаването на националния и международния престиж на родния ѝ Пловдив. 

Нейната ангажираност и подкрепа на млади българки оперни таланти, изтъкнаха кметът на града и председателят на Общинския съвет, а Йончева подчерта, че за нея е изключителна чест да получи такова признание:

„За мене наистина е голямо вълнение, защото цял живот съм си мислила как да захраня, как да покажа, как да подчертая българския дух, в частност – пловдивския дух. Защото вие знаете, че пловдивският дух наистина е много специфичен, специален, тука имаме много таланти, това е град на артистите, град на свободата, град на хора, в който живеят всякакви видове малцинства, живеят заедно. За мен това винаги е било много, много важно“. 

След седмица в столицата Соня Йончева и Пласидо Доминго ще изнесат „Гала концерт“ с популярни арии от прочути опери, подбрани специално за българската публика, под съпровода на Софийската филхармония.

Оперната прима обеща, след като пандемията отшуми, да организира и в Пловдив концерт заедно със знаменития си колега. 

Радио Пловдив

Радио Пловдив

bnr.bg; rodbg


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук