Начало Село.бг Неприлична скулптура на змей и мома в Пиринско нажежи мрежата СНИМКИ 18+

Неприлична скулптура на змей и мома в Пиринско нажежи мрежата СНИМКИ 18+

182
0

Скулптура на мома и змей в санданското село Пирин разбуни социалните мрежи преди дни. Някои я определиха като „неприлична“, защото гледана от определен ъгъл, наподобявала фелацио, пише anteni.bg.

Неприлична скулптура на змей и мома в Пиринско нажежи мрежата СНИМКИ 18+„Няма такова нещо. Вижда се, че момата целува ръката на змея. Тази легенда е символът на селото ни. Чух, че някои я коментирали така, но това са хора, които не са я видели. Местните хора са много доволни и я харесват. Идват и много чужденци, за да се снимат“, каза кметът Георги Влахов.

Скулптурата е направена само за пет дни от учителя по рисуване от Свиленград Радко Бъчваров. Доставено било парче дърво – ела, и на място, на площада в селото, Бъчваров я измайсторил, а от вчера вече е и лакирана. Цената била около 1000 лв., които кметът платил с лични средства, защото обещал на съселяните си, че символът на с. Пирин ще го има на площада.

Според легендата Змеят закриля жителите на селото и пази от бури, зли сили и градушка, но отвличал красивите моми, заради което майките им били принудени да ги осакатяват, за да не бъдат харесани за жени на Змея.

blitz.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук