Начало Култура.бг Фолклор.бг Отличничката Виктория представи българския фолклор на форум в Русия

Отличничката Виктория представи българския фолклор на форум в Русия

459
0

18-годишната Виктория Трифонова от Карлово показа богатството на българския фолклор с китка танци от различни фолклорни области на България  на младежки форум в руския град Владимир. Лъчезарното момиче очарова участниците във форума. Виктория е отличничката на Пловдивска област, удостоена с национална диплома за най-висок успех при завършването на средното си образование, тя е Лаванулова фея от фестивала на ароматното растение и танцьорка в ансамбъл „Розова долина“ в Карлово. 

Като активистка на Младежкия информационен център Виктория участва заедно с младежи доброволци от Карлово в международен форум „Бъдещето –това сме ние“ в побратимения на Карлово град Владимир в Русия.  

Отличничката Виктория представи българския фолклор на форум в РусияНовиниИнформация

Начело на групата бе ръководителката на Младежкия информационен център Цветина Захарлиева. Форумът е част от проект на Владимирския Евроклуб и се осъществява с подкрепата на Президентския фонд на Русия и Програмата за младежки дейности на Община Карлово.

В продължение на четири дни в края на август младежи от България, Беларус и Русия споделяха добри практики за младежки доброволчески инициативи, като дори съвместно се включиха в доброволческа акция за разчистване горите около замъка „Муромцево“. 

Отличничката Виктория представи българския фолклор на форум в РусияНовиниИнформация

Част от заседанията на форума се проведоха във Владимирския университет, носещ името на Александър и Николай Столетови. На входа на университета стоят скулптурите на двамата братя, изработени от карловския скулптор Димитър Рашков и дарени от Община Карлово на град Владимир. С университетски преподаватели младежите разискваха теми за културни стереотипи, значението на патриотичното образование за младите, насърчаване доброволчеството и изучаването на чужди езици, разказа Цветина Захарлиева.

На един от площадите на Владимир всяка страна представи своята култура и традиции с традиционни носии и танци, като едната от българските носии е изработена по проекта от руските партньори. 

Официалното откриване и закриване на форума се състоя в залата на Младежкия дом на град Владимир, където Виктория Трифонова  показа богатството на българския фолклор. Домакините също бяха подготвили богата културна програма с детски и младежки певчески и танцови състави с впечатляващи костюми и хореографии, разказа Цветина Захарлиева.

Цветана Георгиева – marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук