Начало Новини.бг Областният управител на Пловдив дава началото на преброяването в региона

Областният управител на Пловдив дава началото на преброяването в региона

1403
0

От днес започва 18-тото национално преброяване на населението и жилищния фонд в страната. То ще се проведе до 3 октомври на два етапа – онлайн и по домовете. 

Интернет преброяването ще става през сайта на Националния статистически институт в следващите 10 дни с анкетна карта, в която не всички въпроси са задължителни.  С една карта може да се преброи цяло домакинство, а хората не трябва да се притесняват за личните си данни, според Кристина Захариева, директор на Териториално статистическо бюро-Юг. 

По думите й, няма повод за притеснение у хората и заради преброителите, които ще тръгнат по домовете във втория етап след 17 септември. Те са преминали специално обучение и са проверени за криминално досие. Ще се спазват и противоепидемичните мерки.

Стартът на преброяването в Пловдив ще дадат областният управител Ангел Стоев и неговата заместничка Даниела Николова,  директорът на Териториално статистическо бюро – Юг Кристина Захариева и Валентин Точев, който е отговорник за преброяването на територията на областта. 

Радио Пловдив;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук