Начало Новини.бг Бургаските огнеборци отбелязват професионалния си празник

Бургаските огнеборци отбелязват професионалния си празник

1236
0

„С очите си видях бедата“ е международен конкурс за детска рисунка, чиито резултати станаха ясни преди дни. 12 от най-добре представилите се деца от бургаски училища и детски градини бяха отличени на специална церемония пред сградата на Пожарната.

Събитието е част от програмата на Седмицата на пожарната безопасност в морския град.

Във възрастовата група от 11 до 13 години на първо място са две деца, едното от които – Климентина Николова от Средно училище „Петко Росен“.

Останалите отличени са Кристиян Русев и Станимир Савов от ОУ „Пейо Яворов“ в Бургас, Иван Иванов от ДГ „Здравец“, Сияна Дичева и Ясмин Али от ОУ „Иван Вазов“ в с. Русокастро, Стела Пеева от ОУ „Георги Бенковски“ – Бургас, Янислава Малчева от Обединено училище Христо Ботев в с. Росен, Александра Георгиева, Александрина Иванова и Дария Апостолова от Центъра за подкрепа и личностно развитие в Бургас, както и Ема Стоянова от АЕГ „Гео Милев“ – Бургас.

Тържествената церемония започна с кратко слово на директора на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Васил Василев. Той благодари на колегите си за усърдието и упоритостта по време на дежурствата и отработването на произшествия, както и на общините и общинските съвети в област Бургас за подкрепата, която оказват на службата.

„Пожелавам на всички колеги от областта и на техните семейства здраве. Нека всеки ден показваме, че умеем да се справяме със задълженията си, че сме инициативни и упорити“, каза комисар Василев.

Официални гости на събитието бяха директорът на ОД на МВР-Бургас ст. комисар Калоян Калоянов, началникът на Регионално жандармерийско управление гл. инспектор Стоян Грозданчев, заместник областните управители Божан Божанов и Асен Бонджев, зам.-кметът на община Бургас по финанси, бюджет и икономика Красимир Стойчев, директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Бургас д-р Асен Кърджиев.

Преди церемонията комисар Васил Василев изнесе и данни и за инцидентите в региона. За съжаление пожарите и тази година взеха жертви в Бургаска област.

„От началото на годината имаме 2357 произшествия в цялата област. В сравнение с миналата година са 88 произшествия по-малко. Имаме за периода 4-ма загинали и 9-пострадали граждани. Като цяло числата са съпоставими с тези от миналата година. Имаме голям брой изоставени имоти в населените места, за съжаление те са с растителност повече от 2 метра, което е предпоставка за бързо развитие“, каза комисар Василев.

Седмицата на пожарната безопасност ще продължи с дни на отворени врати във всички районни служби за защита на населението в Бургаска област, по време на които ще има и тематични беседи за най-малките.

Гости на церемонията, служители и ветерани от противопожарните служби почетоха паметта на загинали при изпълнение на служебния си дълг огнеборци като поднесоха венци и цветя пред паметната плоча до сградата на бургаската Пожарна.

desant.net; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук