Начало География.бг Любим кът за отдих край Хасково е почистен и обработен

Любим кът за отдих край Хасково е почистен и обработен

644
0

Любим кът за излет и отдих на жителите на Хасково край брега на язовир „Клокотница“ бе основно изчистен и обработен, съобщиха от Общината.
Екипите на общинската фирма „Екопрогрес“ в продължение на няколко дни са работели на местността „Чешмите“. Събрани са били остатъци от предишни гостувания – найлонови торбички, хартии, стъклени шишета, кенчета от бира, храна и съдове за еднократна употреба с общо тегло около 2 тона.
Недобросъвестни туристи са замърсили зелените поляни, терена около поставените маси, където се хранят и веселят компаниите, близката растителност и някогашното игрище и детския кът, е било установено при уборката.
Днес теренът вече е почистен. Освен от оставените боклуци, мястото за пикник е изчистено и от треви и храсти, от сухи клони и издънки на дървета. Игрището е заравнено и окосено, зелените площи също.
В началото на местността са били поставени и контейнери за смет, а от местната администрация призовават бъдещите посетители да оценят усилията за създаване на чиста и приветлива среда. 

dariknews.bg rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук