Начало Хранене и здраве Разкриха супер ползите от яденето на презрели банани

Разкриха супер ползите от яденето на презрели банани

394
0

Учени от Университетския колеж по човешка екология в Корнел са доказали „невероятните“ ползи от яденето на презрели банани. По-рано се смяташе, че в обикновените узрели плодове са намерени повече хранителни вещества.

Презрелите банани са с високо съдържание на антиоксиданти, които забавят процеса на увреждане на клетките и това намалява риска от множество заболявания, показва скорошно проучване. В допълнение, тези плодове помагат да се отървете от киселините и да предотвратите анемията. 

Хормонът, който съхранява младостта

Поради голямото количество калий, презрелите банани помагат за понижаване на кръвното налягане. Те също подобряват притока на кръв към съдовете и се борят със запушените артерии. За подобряване на сърдечно-съдовата система плодовете трябва да се консумират редовно. 

За изненада на учените се оказа, че презрелите банани съдържат съединения на фактора на туморната некроза. Те се появяват именно като тъмни петна и допринасят за унищожаването на ракови и други дефектни клетки.

Полезно! Тези храни спомагат за синтеза на хиалуронова киселина!

Презрелите банани също помагат в борбата с стомашните язви и облекчават запека. Освен това учените казват, че премахват неприятните симптоми на ПМС и лекуват депресия.

zdrave.to; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук